Ravintolan tarina

Linnoitusravintola Kamu! – iloa, ystävyyttä ja herkkuja

Linnoitusravintola Kamu! Hamina Bastionin historiallisissa kasemattiholveissa on syntynyt ystävyydestä ja rakkaudesta – ystävyydestä ihmisten välillä sekä rakkaudesta hyvään ruokaan, juomaan ja tunnelmaan.

Linnoitusravintola Kamu!ssa asiakkaita palvelevat ja herkkuja tarjoilevat ravintolan kokeneet ”kamut” yhdessä ravintola-alan ammattilaisten rinnalla. He kaikki palvelevat sinua ilolla, sydämellä ja kiireettömästi – annos kerrallaan ennakkoluuloja rikkoen ja maailmaa muuttaen.

Enemmän tilaa ystävyydelle

Kamu!n tarina alkoi pop-up -ravintola Salute Gli Amici!sta, joka tarjoili herkkuja kansainvälisessä Hamina Tattoo -sotilasmusiikkifestivaalissa 2012. Kerättyään rohkeutta ”kamut” jatkoivat tätä ystävyyden menestystarinaa avaamalla Ravintola Kamu!n Haminan sydämeen.

Ravintola houkutteli asiakkaita ystävyyden filosofiallaan, herkuillaan ja tapahtumillaan niin, että seinät tuppasivat tulemaan vastaan. Syksyllä 2016 kamut muuttivatkin Hamina Bastionin historialliseen kasemattiholvistoon. Nyt Haminassa on entistäkin enemmän tilaa ystävyydelle!

Pidetään hauskaa ja muutetaan maailmaa!

Linnoitusravintola Kamu!n esikuva on roomalainen, samanlaisella ystävyyden filosofialla toimiva trattoria, jonka idean teologi ja kirjailija Jaakko Heinimäki toi Suomeen. Kamut Haminassa nappasivat ajatuksesta kiinni ensimmäisenä Suomessa. Nyt Heinimäki on Linnoitusravintola Kamu!n suurystävä, Don Kamu. Kummeja ovat kirjailija Sofi Oksanen, Teen Ystävät ry:n puheenjohtaja Pirkko Arstila, personal trainer, tanssija Jani Kokki ja rakennusalan ammattilainen Yrjösen Jussi Haminasta.

Hyvää ruokaa, mahtavaa tunnelmaa, kiireettömyyttä ja ystävyyttä. Tätä kaikkea on Linnoitusravintola Kamu! Roomalaisen esikuvansa laatiman Ystävyyden julistuksen sanoin:

”Suurena toiveenamme on pitää hauskaa ja muuttaa maailmaa.
Aloittakaamme omasta kotikaupungistamme.
Rakennetaan kaupunki ilman esteitä ja muureja,
yhdessä niiden ihmisten kanssa, jotka kuuntelevat toinen toisiaan,
koska kiirettä ei ole.
Se on ystävällinen kaupunki,
ystävien kaupunki.
Kauan eläkööt ystävät!”